Szent István napja, az új kenyér ünnepe, Tordason a 90-es évek elejétől vált az addigiaktól is nagyobb szabású rendezvények sorozatává, falunappá. Az egész napos programon belül, átadásra kerülnek a közösség tiszteletét, nagyrabecsülését kivívó polgárok részére alapított díjak, a Sajnovics Gyűrű és a Díszpolgári cím.

A hivatalos formalitások és megemlékezések végeztével a sportpályánál lévő nagyszínpadon szórakoztató műsorok sorozata kezdődik, neves zenészek és színművészek közreműködésével. Szervezői, a fellépők gondos válogatásával minden évben igyekeznek a sokféle ízlésű közönség minden tagjának kedvezni.

A kellemesen eltöltött nap lezárásaként immár elmaradhatatlan a tűzijáték, ami nem csak Tordas lakóit vonzza, a környező települések érdeklődői is lelkes ámulattal figyelik az ünnepi látványosságot.

Az így összegyűlt tömeg hajnalig mulathat a rendszeresen megrendezett falunapi, szabadtéri bálon. A falunap rendezvényeinek finanszírozásában az önkormányzat mellet a helyi vállalkozók is ki veszik a részüket.