Orbán nap Tordason

A falu külterületén található Öreg hegy, mindig is nevezetes volt kiváló szölőterméséről, és zamatos borairól. Nem csak a falubéliek hódolnak itt a kertészkedés és szöllészkedés nemes elfoglaltságának, a város kusza zajától megcsömörlötteknek, már évek óta kedvenc menedékük ez a jó összehangolt, szokásokon és tiszteleten alapuló közösség. Akik a múltat idézvén hegyközséggé kovácsolták az egyszerű jószomszédi viszonyt.

Orbán nap TordasonOrbán nap Tordason

A társaság 1996-ban, központi helyen felállította a borosgazdák védőszentjét mintázó Orbán szobrot. A rendezvénynek is ez a terület szolgál helyszínéül. Nagy nap ez a hegyközség életében. Hegyelnök választásra kerül sor, mely rangot, a közfelkiáltással kinevezett elnök egy évig birtokolja. A belé vetett bizalmat tevékeny munkával hálálja meg.

Orbán nap Tordason

A másik elmaradhatatlan része az Orbán napi vigasságoknak, a borverseny, ahol szakértő zsűri pontozza a gazdák helyben termett nedűit. A dicsőségtől, vagy a csalódottságtól megrészegült gazdák estig tartó adomázással zárják ezt a szép napot.