A boros pince

Az uradalom szőlőjében termett bor kezelésére, tárolására szolgált. Tőle nyugati irányban mintegy 150 m-re volt az a lakóház, amelyben a pincemester lakott, élt családjával.
A köznyelvben "Cifra pince" néven ismert (az elnevezés eredete ismeretlen) boros pince 45 m2 nagyságú présházzal és két részből álló terméskőből kirakott pincéből állt.
A pince a későbbi útalakítás és telekkimérés miatt az út alá került, és talán ennek okaként a hátsó része 1994-ben beomlott, majd betemetésre került.

Cifra Pince régenCifra pince most

a Cifra pince régen ....                                                                                             .... és most

 

Az önkormányzat, pénzügyi lehetőségei a felújításra nem lévén, a pincét eladta Botta Gergely tordasi lakosnak. Az adásvételi szerződésben azonban kikötötte a pince és présház eredeti állapotában való felújítását és a folyamatos állagmegóvását, egyben rendeletében védetté is nyilvánította.
Jelenleg teljes felújítását végzi az új tulajdonos, a tervekben meghatározott és engedélyezett formában, megtartva a pince stílusbeli jegyeit.